İSPANYOLCA PRATİK İÇİN DİZİ İZLEMEK

 Bir dil öğrenmeye başlayınca, ilerletmek için pratik yapmak şart. Konuşmak gibi olmasa da, dinlemek de oldukça faydalı bir yöntem. Bunun için de en çok tercih edileni dizi izlemek. Ben de bu sebeple bu sıralar popüler olan 2 Netflix dizisinden ve izlenimlerimden bahsedeceğim.
 La Casa de Papel son günlerde herkesin dilinde. Gerçekten de etkileyici bir dizi. Las Chicas del Cable’nin adı daha az duyulmuş. Tabii böyle olması oldukça normal. La Casa de Papel, aksiyon dolu bir soygunu anlatırken, Las Chicas Del Cable klasik bir dizi deneyimi sunuyor.


 Biraz daha detay vermek gerekirse, Las Chicas Del Cable, 1920lerde, Madrid’de telefon operatörü olarak çalışan 4 kadının hayatını anlatıyor. Bu yönüyle yeni nesil bir pembe dizi olsa da, aslında burada da esas karakterimiz bir hırsız. Bir yandan da dizi hem kadın mücadelesine değiniyor, hem de dönem dizisi olduğu için kıyafetleri, müziği ve mekanlarıyla izlenmeye değer kılıyor. Şu anda 2 sezonu yayınlanmış olan bu diziyi önermemdeki esas sebep ise kibar ve anlaşılır dil kullanımıyla bana göre orta seviyede ispanyolca bilen birinin en rahat anlayabileceği dizi olması. Ben İspanyolca dublaj + ispanyolca altyazı olarak izliyorum ve takip etmekte zorlanmıyorum. Diziyi konusu için olmasa bile pratik için mutlaka izlemenizi öneririm.

 La Casa De Papel’e gelince, Netflix’te 13 bölüm halinde yayınlanan dizi, kendilerini İspanyol Kraliyet Darphanesine kilitleyen bir soygun çetesini anlatıyor. İzlemesi oldukçe keyifli ve sürükleyici bir dizi olsa da, hızlı geçişler ve dil kullanımı sebebiyle orta seviye ispanyolca bilen biri için takip etmesi biraz daha zor. İlk kez ispanyolca dizi izleyecekseniz La Casa De Papel’i listenin başına koymamanızı öneririm. Veya bir başka yöntem, eğer diziyi de merak ediyorsanız, önce diziyi türkçe altyazılı izleyip, ileride tekrar izleyeceğinizde ispanyolca altyazılı izleyebilirsiniz. Böylece olayları da bileceğiniz için takip etmeniz kolay olacak ve zaten 13 bölüm olan bu sürükleyici diziyi tekrar izlemek muhtemelen sizi sıkmayacaktır.

 Sizin de bu iki diziyle ilgili fikirlerinizi yorumlara bekliyorum :) iyi seyirler.

 Daha fazla diziyi seviyelerine göre değerlendirdiğim youtube videoma buradan ulaşabilirsiniz:



Yorumlar

  1. Diziyi ispanyolca altyazılı netflixden mi izleyebiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ispanyahakkindahersey8 Mayıs 2019 11:03

      Evet netflix ayarlarından değiştirebilirsiniz, her dizide olmuyor ama ana dili ispanyolca olanların sanırım hepsinde var.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar