Galiçya Usulü Ton Balıklı Empanada Tarifi

 Tekrar Merhaba! Bugün sizlerle bir yemek tarifi paylaşmak istiyorum.

Öncelikle Empanada nedir?
Empanada, İspanya’da da Güney Amerika’da da bolca tüketilen, hamurdan yapılan bir tür börek. Ancak yaygın olarak yapılan Empanada yarım ay şeklinde kapatılıp kızartılıyor, ve bu şekilde biraz da çiğ böreğe benziyor. Benim bugün tarifini vereceğim Empanada ise Galiçya usulü tepsi böreği, ki bence böylesi daha lezzetli.

Bu tarifin videosunu Youtube kanalımda da izleyebilirsiniz.



Malzemeler orta boy kare bir tepsi için, yaklaşık 4 kişiliktir.

Hamuru için;
350 gr un
200 ml su
100ml zeytinyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz

İç harcı için;
2 adet orta boy soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
3 adet orta boy domates
200 gr ton balığı
1-2 diş sarmısak
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Hamur için, bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamuru yoğurduktan sonra 1 saat kadar dinlenmeye bırakın.
                                             
İç harcı için, bütün malzemeleri küp şeklinde doğrayıp, sırasıyla soğan, sarmısak ve biberi kavurup domatesi ilave edin.. En son ton balığını da ekleyip hafifçe pişirin. Tuz, karabiber, kırmızı biber ve diğer baharatları zevkinize göre ekleyebilirsiniz.


Daha sonra dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırıp, ikisini de elinizle tepsiye sığacak şekilde açın. Ben hamurumu az yağlı yaptığım için hamurun altına yağlı kağıt koydum ki yapışmasın. İlk kat hamuru koyduktan sonra iç harcı hamurun üzerine yayın.


Aynı şekilde açtığınız ikinci kat hamuru da harcın üzerine kapatın. Alt kattaki hamuru üst katın üzerine doğru kıvırarak kenarlarını güzelce kapatın. Fırınlamadan önce üst kat hamurun ortasına küçük bir delik açabilirsiniz. Üzerine kızarması için yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.


Galiçya usulü empanadanız hazır. ¡Buen provecho!



Yorumlar

Popüler Yayınlar